Sociale medier

Følg mig på min Facebookside

Andreas Karlsen

1 day 8 hours ago

Jeg siger også NEJ TAK til at lukke børnehuset og aktivitetshuset i Jystrup!

I forlængelse af min klare udmelding om et nej tak til at lukke Kulturhuset og Hyldegården i Ringsted - et spareforslag som alle udvalg i byrådet har fået fremlagt - vil jeg og resten af den konservative byrådsgruppe også melde klart ud, at vi siger NEJ til ideen om at lukke børnehuset og aktivitetshuset i Jystrup, som det også fremgår af spareforslaget.

Ideen om at lukke børnehuset og fritidshuset i Jystrup er drevet af en hensigt om at forsøge en sammenlægning af det hele på Søholmskolen. Søholmskolen, hvor man få år tilbage skar 7. klassen væk fra og allerede der forringede levevilkårene i Jystrup.

Jystrups børnehus fungerer godt, og det samme gør aktivitetshuset, der benyttes til mange forskellige lokale aktiviteter, fx af spejderklubben hvor jeg selv hjælper til som spejderleder, når tiden en sjælden gang imellem er til det. Aktivitetshuset i Jystrup er virkelig et særsyn i landområderne, der er altid liv og glade dage, og det ville være fuldstændig vanvittigt i min optik at arbejde videre med de planer om at lukke det og børnehuset.

Løsningen, der lægges op til, er en massiv forringelse for børn og unge i Jystrup ...

Den konservative byrådsgruppe kæmper så hurtigt som muligt, så vi kan nedstemme ideen og ikke arbejde videre med den.
Indtil videre er det kun os, der har meldt klar modstand ud, mens Enhedslisten har meldt modstand ud over for lukning af Hyldegården og Kulturhuset i Ringsted.

Så like, del, og råb jeres lokalpolitiker op.

Jeg linker her til dagsordenen for Kultur- og Trivselsudvalget, hvor punktet var på.
Læs punkt nummer 11, Jystrup-casen er case nummer 2 i punktet, mens spareforslaget om at lukke Hyldegården og Kulturhuset er case nummer 1:

https://ringsted.dk/dagsorden/kultur-og-fritidsudvalget-22-05-2018

Andreas Karlsen

1 day 13 hours ago

Så er det i dag, Ringsteds nye torv åbner.

Åbningen markeres med en masse aktiviteter på torvet for alle byens borgere arrangeret af Ringsted Kommune.

Og jeg glæder mig over, at vores nye torv står færdigt.

Jeg håber, torvet bliver rigtig fint og livligt, og at det kommer til at leve op til nogle af de mange forventninger og intentioner, der har været begrundelsen for ombygningen.

Min holdning til ombygningen af torvet har været klar lige fra starten. Jeg støtter at finansiere at skifte byens kloakker ud, hvilket var den oprindelige anledning til projektet. Men jeg vil ikke være med til at betale yderligere 22 skattemillioner til forskønnelse af torvet, hvilket også er en del af det vedtagne torveprojekt.

Jeg synes at vi har bygget det torv om så mange gange, og at der er andre aktiviteter og instanser i kommunen, som i højere grad trænger til en økonomisk håndsrækning. Derfor er jeg modstander af torveprojektet.

Kilde: https://ringsted.dk/nyt-torv-mere-liv-i-bymidten#1538)

Men for at være en dygtig politiker mener jeg, at man skal kunne komme videre fra fortiden og turde kigge fremad. Det vil jeg gøre, og jeg glæder mig til at se torvet stå færdigt. Jeg tror, at det trods alt bliver rigtig godt.

Jeg er desværre selv på job i morgen, så jeg kan ikke være med til åbningen af torvet. Men jeg regner da med at opholde mig en del på torvet denne sommer til alle de fede begivenheder, der vil blive afholdt i vores kommune - byfest, middelalderfestival, børnefestival, Ringsted Natten, Ringsted Festival, biltræf og mange andre fede ting.

Jeg opfordrer alle borgere i Ringsted til at besøge torvet her i løbet af sommeren og give det en chance.

Jeg er nok en af projektets største kritikere, men nu har vi det, så lad os bruge det og være glade for det 😎

Vær med til at åbne Torvet på fredag 🙂

Vi har sørget for godt vejr og underholdning med to arrangementer: ét om formiddagen og ét om eftermiddagen.

Kl. 10-11.30 hjælper næsten 700 børn fra 25 institutioner og dagplejere i Ringsted Kommune med at åbne Torvet. Der bliver også en konkurrence i de nye vandkanaler, hvor de inviterede børn kan vinde billetter til Ringsted Børnefestival.

Kl. 15-17 er der underholdning og musik for børn og voksne, og du kan høre meget mere om det nye torv i boder fra Ringsted Kommune og Ringsted Forsyning. Torvets caféer og restauranter flytter udenfor, så du kan købe mad og drikke på det nye torv.

Ved begge arrangementer bliver der åbnet for vandet, så du kan se Torvets nye kanaler og bassiner i funktion.

Andreas Karlsen

2 days 2 hours ago

Nej tak til at lukke Kulturhuset og Hyldegården!

Jeg og den konservative byrådsgruppe siger nej tak til planerne om at lukke Kulturhuset og Hyldegården.

Institutionerne foreslås lukket med et forslag, der er blevet arbejdet på i administrationen og fremlagt i samtlige udvalg i byrådet. Forslaget lyder, at aktiviteterne på de 2 matrikler skal flytte til Anlægspavillonen, så der kan spares penge på kommunens ejendomme.

Jeg siger nej, fordi Kulturhuset og Hyldegården i dag fungerer rigtig godt og har stor betydning for mange menneskers hverdag. En sammenlægning til Anlægspavillonen vil betyde massive kvalitetsforringelser, det vil ifølge min opfattelse slet ikke være muligt at varetage de opgaver, Hyldegården og Kulturhuset i dag formidler.

Vi skal føre ansvarlig økonomisk politik i Ringsted Kommune. Det vil jeg rigtig gerne være med til, og det er i høj grad også det, jeg gået til valg på. En frustration på mangel af det samme.

Men vi skal dæleme også føre SOCIALT ansvarlig politik - Det duer ikke, at vi ødelægger noget, der fungerer så godt for mange mennesker, og det bliver ikke med mine eller konservative stemmer, at dét forslag kommer igennem.

Jeg selv og resten af den konservative byrådsgruppe bakker altså op om Enhedslistens klare modstand over for forslaget om at lukke Hyldegården og Kulturhuset.

Vi kæmper så hurtigt som muligt på at få de andre parier overbevist om, at vi skal nedstemme ideen og ikke arbejde videre med det.

Andreas Karlsen

6 days 12 hours ago

KL’s sundhedskonference

Jeg var torsdag og fredag på KL’s sundhedskonference i Aalborg, hvor temaet var “perspektiver for social- og sundhedsområdet 2018-2021”.

Det må siges at være et stort og bredt felt, akkurat ligesom sundhed for os mennesker er.

Mit fokus lå på denne store og brede konference på at finde inspiration til, hvad vi gør med det stigende antal unge, der bliver stresset.

Og så har jeg det jo altid som en af mine første prioriteter at få indspark til, hvordan vi i kommunerne kan øge livskvaliteten for ældre mennesker i Danmark.

Jeg synes, jeg har fået en masse indspark til mit kommunale arbejde og mødt og hørt en masse spændende mennesker.